Studentenhuis gevandaliseerd na afloop betoging

Geplaatst op Vrijdag, 21-03-14 om 13:41:33

Blog > Studentenhuis gevandaliseerd na afloop betoging

Vandalen hebben in de nacht van donderdag op vrijdag het huis van het Katholiek Vlaams Hoogstudentenverbond-Gent (KVHV) gevandaliseerd. Dit gebeurde wellicht toen linkse manifestanten terugkeerden na afloop van de jaarlijkse anti-NSV-betoging in Antwerpen.

De deur en gevel van het Verbondshuis, gelegen in de Willem Tellstraat te Gent, werden beklad met rode en zwarte verf. Tevens werden er stickers van COMAC, de jongerenbeweging van PVDA+, aangetroffen. Ook de camera van de deurbel werd vernield. De daders moeten vermoedelijk in extreem-linkse hoek worden gezocht. Gisteren vond in Antwerpen de jaarlijkse betoging van de Nationalistische Studentenvereniging (NSV) plaats met traditionele linkse tegenbetoging. Na afloop zijn manifestanten van de tegenbetoging allicht terug afgezakt naar Gent.

“De sfeer in Gent is al een tijdje grimmig,” getuigt Bart Claes, Praetor van het KVHV-Gent, “zo werd COMAC onlangs door de UGent op de vingers getikt omdat ze leden van KVHV de toegang weigerden op een tentoonstelling die plaats vond op de universiteit. De frustratie zit blijkbaar diep.” Er werd klacht ingediend bij de politie.