Wanneer verraad wordt beloond

Geplaatst op Donderdag, 12-01-17 om 19:00:02

Blog > Wanneer verraad wordt beloond

Vandaag, op 12 januari, vond in de hoofdstad de academische uitreiking plaats van het eredoctoraat aan de Duitse Bondskanselier Angela Merkel door de rectoren van de twee belangrijkste Vlaamse universiteiten. Dit in aanwezigheid van premier Michiel en Vlaams minister-president Bourgeois. De beweeggrond? De uitzonderlijke diplomatieke en politieke inspanningen om de politieke sterkte van Europa uit te bouwen en de waarden te verdedigen die ons continent toelaten om in verscheidenheid toch eenheid te vinden. Jazeker, u leest het goed, iets over uitzonderlijke politieke inspanningen en het verdedigen van waarden om in diversiteit eenheid te vinden. Nog even en er verschijnen overal stellaire zwarte gaten die ons het laatste greintje geloof wegnemen dat er nog zekerheden zijn in deze wereld.

 

Het KVHV-Gent neemt, net zoals het leeuwendeel van studenten en burgers, echter waar dat de uitreiking van dit doctoratus honoris causa –en vooral de gronden waarop deze uitreiking gebaseerd zijn- kant noch wal raken. Het destructieve wir schaffen das lijkt nog lang niet ten einde te zijn en daden van islamterreur en migratieproblematiek blijven haar beleid (bloedrood) kleuren. De migratiecrisis is een van de meest gerichte en schadelijkste trappen die Europa kreeg te verduren de laatste decennia. Helaas was de verdediging barslecht; zowel de Unie als het continent zijn verdeelder dan ooit. Inspanningen om de politieke sterkte van Europa uit te bouwen? Yeah, right. De bastions van progressieve elites zijn aan het vallen, zelfs Merkel en haar gehele entourage dreigen uit hun ivoren toren te tuimelen.

 

De zogenaamde u-bocht die ze aankonigde toont enkel aan dat ook zij beseft dat haar beleid desastreus is. Too little too late, de schade is aangericht en zou een grond moeten zijn waarop zij buiten beschouwing valt voor de eer die haar vandaag verleend is. De voeling met de bevolking is volledig zoek. Vandaar stoot het ons, studenten, zo tegen de borst dat uitgerekend onze Universiteit te scha en schande dit eredoctoraat uitreikt aan Angela Merkel. Dit is geen kwestie van rechtse noch linkse standpunten, maar een kwestie van gezond verstand.

 

 

Vbr. stud. iur. Michiel Deprez