KVHV ontvangt Theo Francken

Dinsdag, 09-05-17 om 20:00

Kalender > KVHV ontvangt Theo Francken

Datum: Dinsdag, 09-05-17 om 20:00

Plaats: Auditorium Quetelet

Adres: Tweekerkenstraat 2, 9000 Gent

Facebook: https://www.facebook.com/events/1678219408862654/

Extra info:

 

 

 “Ik blijf vastberaden en keihard doorwerken aan een ander, een strenger, maar ook een rechtvaardiger migratiebeleid. Zacht voor de kwetsbaren, hard voor de misbruikers.” 


Het KVHV heeft de eer om het zomersemester af te sluiten met niemand minder dan staatssecretaris Theo Francken als gastspreker. Voor de één Theofiel Asiel, voor de ander Terugstuur Theo, maar waar we het allen over eens zijn: een rasecht politicus. Theo Franckens bevoegdheid is uiterst gevoelige materie. Links en rechts rollen spreekwoordelijk over de straat, rechters en politici strijden om de macht in de arena, journalisten en academici becommentariëren driftig in de kranten en in de studio. Wat heet een humaan beleid? Wie heeft bloed aan zijn handen?

Migratie is ongetwijfeld één van de grootste uitdagingen van deze tijd. De voorbije halve eeuw is het demografische landschap van West-Europa er ingrijpend door veranderd. Vandaag dient de migratiecrisis zich onophoudend aan. Welke weg moeten we ingaan? Fort Europa? Of houden we net de poorten open? Welke invloed hebben beide opties op ons moreel en geopolitiek kompas?

Het KVHV nodigt links en rechts uit van om, los van alle hysterie, messcherp het asiel- en migratiebeleid te fileren. Het gaat tenslotte om onze toekomst. En om achteraf met een pretcilinder gerstennat gezellig na te praten.

Aanvang: 20u
Locatie: auditorium Quetelet, FEB
Toegang: gratis
REGISTRATIE VEREIST: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScAY58Pj9vv4wnM3PQzhyH7UiiB0zxJPzv4P1U51mo6KOmnOA/viewform

Leve, groeie, bloeie Vlaams Verbond!