Verslag 12-urenloop 2014

Geplaatst op Dinsdag, 06-05-14 om 18:10:47

Blog > Verslag 12-urenloop 2014

We schrijven 30 april 2014, eindelijk was de dag aangebroken. Na vele uren training staat het verbond klaar in de arena om het op te nemen tegen 16 andere studentenclubs. Het weer was in ieder geval schitterend, een stralende zon lachte ons de hele dag toe. Met het rugnummer 1 konden we ons alvast geen betere start wensen.

Om 10 uur werd het startschot gegeven voor twaalf knotsgekke uren. De eerste uren hielden vooral Rommel, Wigger en Hulk het KVHV op de been. Nadien kwam er mondjesmaat versterking van andere verbonders. De start was in ieder geval veel belovend. Het verbond stond op een mooie zevende plaats. Al snel was duidelijk dat het VTK met zijn Speedteam geen tegenstand duldde. Op semiprofessionele wijze zorgden ze ervoor dat ze ook dit maal het hoogste schavot op het podium mochten beklimmen.

Leo had reuze honger en haalde een knappe tweede plaats tijdens de Julienronde. Na een Julientje verorberen een rondje sprinten het is aan weinigen gegeven. Kort na de middag stond het verbond op zijn sterkst. We waren met genoeg volk zodat niemand zich overdeed. Vooral Twist liet zich opmerken, hij liep bijna de longen uit zijn lijf. Ook Skippy aka The Beast had een goede dag en liet zich mede dankzij metal muziek volledig oppeppen.

Ook op muzikaal vlak liet het Gentse verbond zich opmerken. Rens of in de DJ wereld beter bekend als DJ Bouclé speelde de pannen van het dak tijdens de DJ-contest. Na de middag lieten vooral de schachten zich opmerken. Jasper, Sjarel, Ben, Mathias, Carl en mezelf gaven dan ook alles om ervoor te zorgen dat de zevende plaats de onze bleef. Jammer genoeg konden we de alliantie van Veto, Moeder Lies, Lila en Hermes niet de baas en vielen we terug op een achtste plaats.

De KVHV motor bleef ondanks de tegenslag nog steeds branden en van sputteren was er zelfs geen sprake. Geregeld kwam er vers bloed over de vloer die ervoor zorgde dat we alles konden bolwerken. De thema ronden zorgden ook voor een mooie afwisseling. De draag de praeses ronde zorgde voor een komische noot. Net als vorig jaar liet VTK zich hier het meest opmerken door het rondje af te werken op een paard, verkleed als Napoleon bijgestaan door twee Franse soldaten. Maar ook de schaars geklede vrouwenronde kon op heel wat bijval rekenen bij de mannelijke verbonders.

Rond 19 uur waren de meeste door hun krachten heen. Gelukkig kwam er versterking om onze rangen aan te vullen. Met name Bert, Elles en Neo zorgden dat het verbond zich kon blijven weren. Ook de oud-studenten Schamper, Pierpot, Chucky en Frodo leverden een grote bijdrage in onze strijd der titanen. Maar als sluipend gif kwam Blandinia steeds dichterbij en na een lange veldslag vooral te danken aan een tekort aan manschappen moesten we ons met spijt in het hart gewonnen geven. Het KVHV viel terug op een negende plaats.

In allerijl werd er nog een paar man opgetrommeld om ervoor te zorgen dat we stand hielden en de onderbemanning tegen te gaan. Zelfs Sunlight liet zijn bachelorproef voor wat het was en liep zijn aandeel. Uiteindelijk strandde het verbond op 647 rondjes. Zo evenaarden we ongeveer het aantal van vorig jaar. Het verbond heeft laten zien dat de Vlaamse leeuw in ons kan klauwen en tanden heeft. Graag wil ik dan ook iedereen bedanken die mee voor deze prestatie heeft gezorgd. Uiteraard wil ik onze sportführer bedanken voor zijn inzet en de gedane voorbereidingen. Ook met Jasper, de nieuwe sportführer zullen we deze ingeslagen weg verder bewandelen en zorgen voor opnieuw een prachtige prestatie.

Uit alles kan men leren, en ook uit deze 12urenloop. Een aantal dingen kunnen beter om ervoor te zorgen dat we met de volgende editie nog beter scoren. Zo moeten we de tent beter en gezelliger inrichten om meer op te vallen binnen het studentenmilieu. De trainingen zouden al het eerste semester kunnen aanvatten zodat iedereen in topconditie is. Ook het aantrekken van meer goede externe lopers zou ons al ver vooruit kunnen helpen.

Volgend jaar moet een top vijf plaats absoluut ons doel zijn. Om jullie hiervoor extra te motiveren beloof ik een vat gerstenat als we dit kunnen realiseren.

Vrb. Stud. paed. Jonas Van Vaerenbergh v. Vava
Ab-actis KVHV Gent 2014-2015