Over KVHV

Dit is de webstek van het Gentse Katholiek Vlaams Hoogstudenten Verbond. Net zoals in vele andere studentensteden staat het KVHV ook in Gent garant voor Vlaamse strijd, studentikoze stijl, kameraadschap en christelijke waarden. KVHV is de oudste actieve studentenvereniging in Gent en heeft altijd een leidinggevende rol gespeeld in het Vlaamse studentenleven.

Het KVHV is niet zomaar één van de vele studentenverenigingen in Vlaanderen. Het Verbond onderscheidt zich daar het zich niet enkel op recreativiteit richt. De leden van het KVHV worden gevormd, opgeleid en klaargestoomd om een leidingevende rol in de maatschappij te vervullen. Een ervaring die geen enkele universiteit of hogeschool ter wereld kan aanbieden.

Het is wellicht onnodig om te zeggen dat onze aanwezigheid aan de Gentse universiteit een blijvende doorn in het oog is voor alles wat zich als links, belgicistisch, progressief, en multicultureel profileert. Maar dat zal ons een zorg wezen…

Wij nodigen u uit om even te grasduinen in de verschillende rubrieken en, indien u geïnteresseerd bent, meteen lid te worden of eens vrijblijvend en geheel zonder verplichtingen een clubavond bij te wonen.